Иван Портних: Готови сме с проекти за милиони за кварталите на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
09:02 / 02.10.2015
3356
Инвестициите в кварталите на Варна стават задача номер едно за екипа на Иван Портних - кандидат за кмет на ПП ГЕРБ. Още догодина основният ресурс, който беше инвестиран досега в цялостен ремонт на главните пътни артерии в града, ще бъде насочен към кварталите и преобразяването на междублоковите пространства. 

"Целта ни е промяната да стигне до всеки вход, до жилището на всеки варненец", заяви Иван Портних.

Той припомни, че само за половин мандат бяха вложени сериозни инвестиции в централната градска част - ремонт на ларгото, на бул. "Хр. Ботев", "Мария Луиза", "Осми приморски полк", "Княз Борис I", в историческото ядро на Морската градина. Успоредно с това обаче бяха реализирани и проекти, част от които продължават и в момента - ремонт на бул. "Константин и Фружин", "Трети март" и "Ян Хуняди", до дни стартира разширението на бул. "Цар Освободител". Така до месец - месец и половина връзката на Владиславово с центъра ще се осъществява само по нов асфалт, с новите автобуси и тролейбуси, каза Иван Портних.

Той припомни, че в район "Вл. Варненчик" се работи по изграждане на детски площадки, изградена бе нова сграда на ОДЗ 11, нова детска ясла, ремонтиран бе и паркът. 

"До няколко седмици ще бъде изградена площадка за деца с увреждания, а догодина планираме голям детски комплекс в централната част на парка. Имаме проекти за обновяване на двете училища във Владиславово, за нова детска градина и разширение на ясла. Така районът, в който живеят много млади семейства, ще стане един от най-уредените във Варна",каза още Портних.

Специален проект пък ще възроди "Кайсиева градина" - той предвижда цялостна рехабилитация на уличната инфраструктура и междублоковите пространства, изграждане на паркоместа и озеленяване. 
 
"100 млн. лв. е общата стойност на проектите, които ще бъдат реализирани в Аспарухово - 35 млн. е реконструкцията на Аспаруховия мост. Активно се работи по проекта за ремонт на двата охранителни канала - в момента тече процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка. 
Финансирането - 8 млн. лв., бе спечелено от фонд "Солидарност" на ЕК", припомни Иван Портних. Той допълни, че вече е готова екологичната оценка на паркоустройствения план за парка в района, за чието развитие ще бъдат инвестирани 4 млн. лв. Ремонти предстоят и за основните улици в квартала - "Първи май" и "Кирил и Методий", а разширение с две платна - на ул. "Мара Тасева". Проект предвижда изграждане на рибарско пристанище в местността "Карантината".

Пълна промяна ще има и за "Виница", където от следващата седмица започва ремонт на централната пътна артерия - бул. "Цар Борис III", която е в окаяно състояние. В момента върви и проектиране на парк върху 6 дка терен - със спортни и детски площадки.

Това, която споделям, не са празни приказки и общи констатации, а ясна и конкретна проектна готовност с осигурено финансиране! Имаме подписан документ за 84 млн. лв. с МРРБ за новата ОП "Региони в растеж" и при отварянето на програмата ще внесем проектите веднага! Проекти имаме и по другите програми, така че - знаем как, готови сме и можем да работим активно за Варна", каза Иван Портних.

Виж коментарите (11)

Още по темата (294):
25.02.2016 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Въглен: Ще работя за изграждането на нова детска градина в селото
25.02.2016 Във варненско село отново ще избират кмет през март
24.01.2016 Цветан Цветанов идва във Варна, ще анализира местните избори
14.12.2015 Сменят градското ръководство на АБВ заради слабите резултати на изборите
28.11.2015 ДАНС установи руска връзка в хакерската атака на ЦИК
26.11.2015 Съдът потвърди избора на Иван Портних за кмет на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...
Икономист: Заплатите обърнаха демографската криза
Интересна изложба ще зарадва варненци
Свикаха кризисен щаб заради бурята във Великотърновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).