Иван Портних: Отчитаме пълна победа на ГЕРБ във Варна и областта

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
07:51 / 04.11.2019
4864
Пълна победа на ГЕРБ във Варна и във всичките останали 11 общини в областта отчете Иван Портних, който спечели убедително втория тур за кмет на морската столица. Общините Провадия и Бяла също ще бъдат управлявани от кметове на ГЕРБ, след като днес победиха в оспорвани балотажи. БСП изгуби надпреварата с ГЕРБ на втория тур в районите "Приморски“, "Одесос“, "Младост“ и "Аспарухово“, а във "Владислав Варненчик" това стана факт още на първия тур. ГЕРБ е първа политическа сила с най-голямо представителство в Общинския съвет на Варна.

"Благодаря на всички, които излязоха да гласуват, защото за мен гражданската позиция е изключително важна. Чрез гласуването хората участват в управлението и определят развитието на своя град. Благодаря на всички, които лично ме подкрепиха! Приемам тяхната подкрепа като отговорност и доверие, което ще оправдая с много работа и резултати през следващите 4 години. Доказали сме, че можем. Готов съм с програма, с ясни приоритети и проекти, и с моя екип продължаваме работа веднага“, коментира Иван Портних.

"Само 500 гласа не ни достигнаха за победа още на първия тур, а моят резултат сумарно надвишаваше резултата на всички останали кандидати“, припомни той. Според него ниската избирателна активност във Варна, съизмерима с отчетената в останалата част на страната, предстои да бъде внимателно анализирана, за да се направят съответните изводи.

Иван Портних припомни, че и през 2013 г. на балотажа във Варна активността е била около 26% - с около 2% по-ниска от настоящата. По думите му основни фактори, които са повлияли на слабата активност, са различни социологически проучвания, налагащи мнение за предизвестен финал на надпреварата, както и негативната кампания, водена от негови опоненти.

Виж коментарите (3)

Още по темата (245):
17.12.2019 В Бозвелийско недоволстват: Не искаме нови избори, искаме си избрания кмет
16.12.2019 Съдът си каза думата! Изборът на кмет за Бозвелийско е недействителен
10.12.2019 Експертизите потвърдиха: При изборите за кмет в Бозвелийско е използвано невидимо мастило
04.12.2019 Нова дата за делото за избор на кмет в Бозвелийско заради закъсняла
експертиза
04.12.2019 Съдът потвърди избора на Петя Проданова за кмет на "Приморски"
30.11.2019 Кой колко изхарчи на "Местни избори 2019"
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).