Изложбата "България - атрактивна туристическа дестинация" гостува на ИУ - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:35 / 04.05.2012
574
Пътуващата изложба "България - атрактивна туристическа дестинация" гостува през май в Икономически университет - Варна. Откриването е от 15.00 ч. на 9 май и не случайно съвпада с Деня на Европа. Във формат 50/70 см., 30 фотоси от онлайн фотоконкурса "България - атрактивна туристическа дестинация", ще останат подредени в главните фоайета на ИУ-Варна до 23 май.

Идеята е колкото се може повече студенти да видят експозицията и да бъдат привлечени като участници в новото издание на фотоконкурса, който традиционно има и международно участие.

Идеята на конкурса, инициативата за който е на Регионален бизнес център в Плевен, е чрез фотографиите си наши и чужди граждани да имат възможност да покажат своите впечатления и отношение към туристическите забележителности в България - природни, културни, исторически, също обичаи, бит и култура. Според организаторите различната гледна точка към страната би помогнала за намиране на нови идеи и начини за развитие на иновативни и атрактивни туристически продукти. От Регионален бизнес център в Плевен са убедени, че фотографията, и в частност онлайн конкурса "България - атрактивна туристическа дестинация", са подходяща форма за популяризиране на туристическите атракции у нас.

Идеята за конкурса се ражда през 2008 година, а година по-късно с подкрепата на общините и бизнеса от Плевенска област е организиран и първия фотоконкурс за отразяване на туристически обекти в региона на Плевен. След успеха в началото, от 2010 година започва организация на он-лайн фотоконкурс с тема: "България - атрактивна туристическа дестинация". В разширяването на обхвата до обекти в цялата страна, идва подкрепа от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Проектът е подкрепен и от Летище София АД.


По традиция след приключване на фотоконкурса се дава и старт на пътуваща изложба с най-добрите фотоси, избрани от компетентно жури. През 2010 година за месец и половина престой на терминал 2 на Летище София изложбата е разгледана от над 173 хиляди посетители, а при гостуванията й на Терминали 1 и 2 в края на 2011 и началото на 2012 е видяна от над 200 000. Миналата година през месец май изложбата е гостувала в Каварна за празника на града. Тази година след броени дни идва и във Варна по повод 9 май - Ден на Европа и 14 май - празник на Икономически университет - Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).