Изп. директор на "Транстриумф" дарява 51% от акциите на Общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
08:45 / 07.11.2013
4435
Вчера, изпълнителният директор на "Транстриумф" депозира официално предложение до кмета и до председателя на Общински съвет за даряване на 51% от акциите на "Транстриумф Холдинг" АД на община Варна.

Безвъзмездното прехвърляне на мажоритарния пакет акции в собственост на Община Варна изпълнителният директор предприема, за да бъдат гарантирани работните места и прехраната на семействата на 700-те работници и служители в "Транстриумф Холдинг" АД.

Вижте официалния текст на предложението:

Уважаеми господа,

Последните дни бяха белязани от високо напрежение, което повече от година всекидневно владее хората, заети в осигуряването на обществените превози в града. Работниците и служителите на "Транстриумф Холдинг" за първи път демонстрираха публично страховете си да останат без работа и доходи. До момента над 14 хиляди варненци дадоха положителна оценка на тяхната работа. Това е така, защото зад табелата "Транстриумф Холдинг" освен 23 години история и милиони левове инвестиции, стоят 700 варненци и техните семейства, прекрасни специалисти и професионалисти. Те са интелигентни хора, които не заслужават да бъдат подвеждани и имат право да знаят истината, да работят и да се грижат както за своите семейства така и за удобството и сигурността на гражданите на града ни.

С цел да се избегне по-нататъшно нагнетяване на напрежение, което може да доведе до нежелани последици както за работещите в "Транстриумф Холдинг", така и за гражданите на Варна и като човек, работил повече от 20 години за просперитета на града ни, след много размисли взех своето отговорно решение и предлагам на Община Варна да придобие безвъзмездно 51% от собствеността на "Транстриумф Холдинг" АД.

Даряването на мажоритарния пакет акции от дружеството, което обезпечава 53% от линиите в общинската транспортна схема на Варна, да бъде гарант за работещите 700 души да запазят работните си места и прехраната на семействата им, а Община Варна да премахне зависимостта си от единствен превозвач, било то и общински, който е в перманентно нестабилно финансово състояние. Така Община Варна ще запази конкурентната среда в бранша.

Разчитам Община Варна да приеме дарението на акциите /процес, който спокойно може да приключи до 31.12.2013 г./ и заедно да се превърнем в гарант за работните места на хората от "Транстриумф Холдинг" АД, за социалния мир в града и за качественото изпълнение на обществените превози във Варна.


Виж коментарите (7)

Още по темата (15):
18.11.2013 Съветниците обсъдиха дарението на "Транстриумф", но ще го бистрят втори път
07.11.2013 Иван Луков: След подробен анализ Общината ще реши за подаръка на "Транстриумф"
06.11.2013 Работници на "Транстриумф" ще пробват среща с председателя на ОбС
04.11.2013 Работниците от "Транстриумф" протестират с тенджери и тигани пред
Общината
01.11.2013 И днес служителите от "Транстриумф" не пропуснаха да протестират пред
Общината
31.10.2013 Работниците от "Транстриумф" продължават с мълчаливи протести пред Общината
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).