Изпитателен срок за шофьор от Варна, спипан зад волана след употреба на наркотици

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:26 / 07.02.2022
969
За шофиране след употреба на наркотици, Варненският районен съд наложи наказание на 26-годишен водач, съобщиха от пресслужбата на съда. 

Подсъдимият бил спрян за проверка от полицейски служители следобеда на 28 септември миналата година, при управление на лек автомобил по  бул.  "Цар освободител“ във Варна. Проверяващите тествали водача с дрегер за наркотици, като пробата отчела положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин. Резултатът не бил оспорен от подсъдимия.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, с признание на вината, 26-годишният водач бе осъден на 5 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това той беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година. Разноските по делото се възлагат на подсъдимия. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).