Изправят пред съда двама наркодилъри от Девня

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:56 / 09.09.2022
741
Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност и задържа за 72 часа двама мъже от Девня, държали марихуана с цел разпространение, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност двама мъже от Девня за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК. Те са обвинени за това, че са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Д.Г. (33 г.) и Р.М. (36 г.) са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с цел довеждането им в съда за определяне на мярка за неотклонение. Двамата мъже са известни на органите на реда, като Р.М. е и осъждан. Престъплението, за което вече е обвиняем, е извършено в изпитателен срок по предходно осъждане.

На 7 септември 2022 година, при проведена специализирана полицейска операция, обвиняемите са задържани непосредствено след продажба на забранени субстанции. В хода на извършените следствени действия са претърсени три адреса и четири леки автомобила. Иззети са 856,81 г марихуана, 2,41 г метамфетамин и електронна везна. Събрани са безспорни доказателства, че Д.Г. и Р.М. са се занимавали с разпространение на наркотици.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Назначени са множество експертизи, текат разпити на свидетели. Предстои днес да бъде внесено в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).