Изправят пред съда млад мъж и непълнолетния му братовчед, нападнали и ограбили жена в Добрич

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:40 / 16.06.2022
834
Районна прокуратура - Добрич ръководи досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК – грабеж. При посегателството е пострадала жена на 60 години от града, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

В хода на разследването е установено, че жената е станала жертва на престъплението на 9 май 2022 година. Установено е, че от владението й са отнети дамска чанта, мобилен телефон, портфейл и дамски несесер, като за целта извършителите на деянието са употребили сила. В резултат на това пострадалата е паднала, ударила се е и е получила тежки травматични увреждания.

При проведените от служителите на Първо РУ на ОДМВР – Добрич оперативно-издирвателни действия са установени и задържани двама мъже – извършители на деянието. Единият от задържаните е на 28 години, а другият – непълнолетен.

Предстои да им бъдат повдигнати обвинения за извършено от тях престъпление, а именно грабеж в условията на съучастие, след което двамата съучастници ще бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, с оглед изготвяне и внасяне в Районен съд – Добрич на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“.

М.Д. и непълнолетният му братовчед са неосъждани.

По случая и към този момент продължават да се извършват редица процесуално-следствени действия под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои назначаването на съдебно-медицинска експертиза, която да установи по категоричен начин какви травматични увреждания са били причинени на пострадалата. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).