Кирил Йорданов: Една среща с Пламен Горанов можеше да промени трагичната развръзка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:39 / 28.10.2013
4154
Една среща с Пламен Горанов е можела да промени трагичната развръзка, смята бившият кмет на Варна Кирил Йорданов. В студиото на "Денят започва" по БНТ Йорданов също застана зад тезата, че Горанов не е имал намерение да се самозапалва. Бившият варненски кмет, обаче, каза че Пламен не е търсил среща с него, въпреки, че едно от исканията на Пламен беше именно за оставка на кмета.

Повече от половин година след трагичното събитие в морската ни столица единственото, което се е променило, е че кметът си е подал оставката (едно от исканията на Пламен). По другите искания на младежа - за оставка на Общинския съвет, срещу групировката ТИМ, няма съществени промени, твърди Йорданов.

Според него зад протестите във Варна прозират имената на Борислав Гуцанов и Веселин Марешки, но стоящи по-високо и дърпащи конците хора Йорданов не се ангажира да назове.

За индустрия на протеста говори бившият кмет анализирайки протестите през изминалите месеци:

"В тежката ситуация, в която политиците са се оказали, разбира се те не заслужават съчувствие защото това поприще е техен доброволен избор.... В по-тежка ситуация са протестиращите. Те са в тежката ситуация, защото вече в страната се създаде индустрия, която включва идеолози,... платени персонажи,... организатори... Това е една индустрия, ако щете в - двете посоки, която действа и чиято цел е в крайна сметка до такава степен да бъде иззета чистата кауза, за която човекът е излязъл, та той едва ли не да бъде прогонен, а на негово място да останат онези, които ще придадат съвсем друга същност и друга посока на протестите. Това са и привнесените, как да кажа - протестиращи, и във Варна се наблюдаваха февруари месец автобусни колони, които отиваха до другите градове, другите общини. Така че паралели има ...", каза Йорданов.


Виж коментарите (4)

Още по темата (77):
22.02.2016 Три години от онази сутрин, когато Пламен пламна
05.03.2015 10 г. ще съхраняват записите от самозапалването на Пламен
04.03.2015 Показват филма за Пламен Горанов във Варна на 15-и март
20.02.2015 Преди 2 г. един варненец пламна и загина с надежда за по-добри дни
18.02.2015 Филм за самозапалилия се Пламен тръгва по кината
18.11.2014 Палатките на протеста станаха развъдник на плъхове
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).