Кметът: Без чист туризъм няма прогрес за Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:43 / 14.08.2017
1616
Община Варна е пряко ангажирана с темата за по-чист туризъм, тъй като, ако не се решават тези проблеми, няма как да разчитаме на устойчиво развитие на туризма във времето. Това каза по време на дискусията за по-чист морски туризъм кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg

"Това е един от основните мотори на икономиката при нас. Радвам се, че в последните години се направи изключително много. Благодарен съм и на правителството, че имаше редица отложени проекти, които успяхме да реанимираме. Визирам инвестициите в пречиствателни станции, поетапния ремонт на градската пречиствателна станция и изграждането на пречиствателната станция на "Златни пясъци", за да се решат проблемите с отпадните води. 

Друг проект, е регионалното депо за отпадъци, системата за управление на отпадъци. Това са инвестиции за 104 млн.лв. Сами разбирате, че това са проекти, които не са видими в ежедневието ни, но изключително важни за нормалното функциониране на града ни. Имаме много текущи въпроси за решаване най-вече със сметосъбирането в активния сезон. 

Относно системата за биоразградимите отпадъци водим активен диалог с представителите на бранша, с представителите на двата големи курорта. Поетапно се върви към създаването на едно общо взаимодействие", каза Иван Портних


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).