Кметът Иван Портних се срещна с президента на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
18:18 / 17.06.2022
2033
Кметът Иван Портних се срещна с Джеймс Кроу, президент на  Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD). Организацията работи по много проекти с общини в Европа и обхваща над 20 000 социални услуги и техните асоциации. На срещата присъстваха Мая Донева, генерален секретар в организацията, Георги Георгиев, председател на Националния алианс за социална отговорност (НАСО), Коста Базитов – зам.-кмет, Таня Василева, директор на дирекция "Социални дейности“, експерти от дирекция "Европейски и национални оперативни програми“ към Община Варна. 

Община Варна развива социалните си услуги в сътрудничество с неправителствения сектор, който е активен партньор, каза кметът Иван Портних. По време на разговорите, бяха обсъдени начините за насърчаване на равни възможности за хората с увреждания чрез ефективни и висококачествени системи за обслужване. Джеймс Кроу обясни, че се е срещнал с представители на социални предприятия във Варна и е впечатлен от тяхната работа, тъй като те предоставят ценна подкрепа на хората с увреждания. 

Мая Донева посочи, че работи по проект ранна детска интервенция, финансиран от Европейската комисия. В рамките на проекта се повреждат работни срещи в две посоки -  обучение на експерти и подкрепа на регионите. Имаме готовност и желание за сътрудничество и подкрепа за Община Варна чрез включване в различни социални програми, които да обогатят това, което вече се прави, обясни Донева. Тя благодари на общината за предоставения терен, където се изгражда новата сграда на "Карин дом", която предстои да бъде открита през септември.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).