Край Варна канят художници да рисуват селските въстания по света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:53 / 17.03.2023
699
Изложба - конкурс за художници, които да претворят в картини героичното минало, организира Историческия парк край Варна.

За четвърта поредна година уникалният атракцион инициира международна изложба - конкурс, като темата на тазгодишното издание е "Селските въстания по света", научи Varna24.bg.

Темата на тазгодишното издание на изложбата е "Селските въcтания по света“.

Историята на тези бунтове обхваща период от над две хиляди години. Различни причини подхранват появата на този феномен, при който хората са показвали, че силата да променят живота си е в техните ръце, обясниха от Историческия парк в с. Неофит Рилски. Целите на конкурса са няколко, сред които: откриване на талантливи художници и подпомагането им в процеса на творческото им развитие, насърчаване на интереса към историята и културата, подпомагане на творците в представянето на творбите им пред широката публика, подпомагането на творците в продажбите на творбите им.

В конкурса могат да участват майстори на четката от България и чужбина, навършили 18 години. Авторите трябва да се регистрират предварително в сайта на Исторически парк.

Снимката на картината трябва да е с резолюция 300 dpi, трябва да е съпровождана с описание на сюжета, контакти на автора и да бъде изпратена на ел. поща: event@ipark.bg до 15.04.2023 г.

Конкурсът ще се проведе от 1 май до 31 май 2023 г. Изложбата ще бъде от 1 май до 4 септември 2023 г. Творбата може да бъде оставена до края на изложбата по желание на автора. В периода на изложбата ще се правят покупко-продажби на картините.

Творбите за конкурса се приемат до 25 април 2023 г. на адрес: България, област Варна, община Ветрино, с. Неофит Рилски 9223, "Исторически парк“.

Картините на участниците в конкурса се оценяват от жури, от посетителите на парка, както и в сайта от 10:00 часа на 1 май до 00:00 ч. 31 май 2023 г. чрез гласуване.

Спечелилият първото място ще получи награда от 10 000 лв, , вторият - 3000 лв, а третият - 2000 лв.

Заявката за участие може да направите ТУК, а с регламента на конкурса, може да се запознаете ТУК.

До момента - в предните издания на конкурса за историческа живопис, са участвали над 500 художници от 20 различни страни. 15 000 от посетителите на Историческия парк са разгледали изложбата, а 125 от творбите са били продадени на организирания арт базар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).