Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Красимир Каракачанов във Варна: Доходи, семейство, сигурност са приоритетите на ВМРО
Автор: Пламена Николова 10:41 / 09.03.2021Коментари (1)2699
Навръх Международния ден на жената лидерът на партия ВМРО и водач на листата за народни представители в област Варна Красимир Каракачанов даде официалния старт на кампанията в морския град по нетрадиционен начин - с импровизирано състезание по стрелба с лък, в което се включиха само дами - членове и симпатизанти на ВМРО, предаде репортер на Varna24.bg.

Малко преди откриването на официалната кампания във Варна, Красимир Каракачанов даде специално интервю за медията ни. 

"В последните 4 години по линия на всичките ми ангажименти, свързани с българската армия и военноморския флот често съм бил във Варна. Този път поводът е по-различен, това е официалното откриване на кампанията на ВМРО-Българско национално движение за парламентарните избори и аз съм тук в качеството ми на водач на листата за Варна. Решихме откриването да е малко по-нетрадиционно, тъй като то съвпада с един друг хубав празник - 8-ми март. По този повод организирахме едно състезание по стрелба с лък. 

Във ВМРО жените винаги са играели една по-специална роля, въпреки, че организацията ни в представите на много хора е предимно мъжка. Наред с легендарни личности като Тодор Александров, Даме Груев и Гоце Делчев, е имало достатъчно жени, които са записали своето име в историята на ВМРО. Тъй като празникът съвпадна с откриването на кампанията, решихме чрез стрелбата с лък да дадем едно ясно послание. Добри стрелци в живота могат да бъдат не само мъжете. Ние, мъжете, често грешим, когато смятаме, че ние правим избора. Истината е, че жените винаги правят избора и той често е по-правилен. В моята 20-годишна практика в обществения живот имам наблюдението, че жените са по-постоянни и по-верни на една кауза,с която се ангажират. Ние сме по-суетния пол. Един мъж в името на суетата,в името на това да се самодоказват, много често са склонни да извършват резки движения и да сменят партии, убеждения, каузи. Докато при жените това не е така. Във ВМРО жените винаги са били на специално място като уважение и уважение, не само защото имаме голяма женска организация, но и защото в тази кампания, жените, които са в нашите листи, да тези, на които ние разчитаме", сподели Красимир Каракачанов.

Относно акцентите в кампанията, той коментира:

"ВМРО в тези 4 години е една от малкото партии, които изпълни почти всичко, което обеща. Ние обещахме на хората 300 лв. минимална пенсия за хората, които имат трудов стаж, осигурителен стаж и възраст и го изпълнихме. Обещахме да започнем възраждане на достойнството на българската армия и го направихме. Обещахме да вземем мерки против това всевъзможни колекторски фирми, банки и т.н. да тормозят хората и цял живот да ги държат в задължение като вечни длъжници, и това направихме. 

Важни са и всички мерки, които взехме по отношение на битовата престъпност. За първи път  се възстанови законът, който беше от преди 30 години за извършени административни престъпления, най-вече от представители на циганските гета, които безнаказано вилнееха по селата и получаваха глоби, които никой не им събираше. Сега ще полагат общественополезен труд в полза на обществото, за да се знае, че когато вършиш престъпление има и наказание.

Акцент в програмата на ВМРО ще бъде да продължим борбата за повишаване доходите на хората. От това какви са доходите най-вече на нашите деца, на младите хора, зависи това дали ще направят избор да останат в България или да напуснат страната. Поели сме ангажимент средната пенсия да стигне до 700 лв. след индексация. Също така, средната работна заплата да достигне размера на 2500 лв. Това е амбициозен план, но всички наши икономисти смятат, че това е съвсем реално. 

Погрешна е тактиката и логиката на някои политици, които смятат, че държейки българските граждани с ниски доходи, така ще успеят да привлекат чужди инвестиции. Когато гарантираш ниски доходи на гражданите, те напускат страната. Когато дойде един чужд инвеститор в България, той не може да разчита на квалифицирана работна ръка, на която да се опре в едно високотехнологично предприятие. И какво прави? Просто не инвестира в България! По-високите доходи ще доведе до увеличаване на потреблението и оборота и от тук до засилване на производството в България. 

Поели сме ангажимент да отстояваме всички национални интереси и ценности на държавата, както сме го правили досега. Ясно и категорично казваме, че докато ВМРО е в парламента или в изпълнителната власт, България няма да направи компромиси със Северна Македония и няма да признаем техните нелепи претенции спрямо страната ни.

Един друг въпрос, който тревожи обществото, този за традиционното българско семейство. 

Ние бяхме тези, които през 2018 г. спряха Истанбулската конвенция, която като уж европейски документ, целеше да разбие нормалния модел на традиционното българско семейство, което се състои от мъж, жена и деца. Няма 3-ти пол, няма 33-ти пол! Човек се ражда или мъж, или жена. Ние не отричаме правата на различните, както ги наричат, но не може заради 2-3% различни в обществото да разбиеш нормалния, природния, традиционния семеен модел в България в името на това да се харесаш на определени лобита в Брюксел. 

За в бъдеще ще стопираме всички експерименти в тази посока!

Въведохме семейното подоходно облагане. В момента необлагаемият минимум за едно дете е 450 лв., за две деца е 900 лв., за три деца е 1350 лв. Това означава, че ако общият доход на родителите е примерно 2000 лв., приспадаме от  данъците на семейството 450 лв. за всяко дете. Това облекчава семействата и остава повече разполагаем доход, това са пари за децата. Подчертавам, тук става въпрос за работещите семейства, не за семействата в гетата, които не работят. Защото се облагат с данъци работещите хора. По този начин ще стимулираме младите, работещи семейства да имат деца.

Трябва да приключи порочната практика за раждаемостта в гетата. Това не може да бъде професия. В такава се превърна в последните 30 години. От една страна се говори, че нямаме работна ръка, от друга страна имаме трайно безработни около 450 000 човека, това са предимно представителите на това малцинство в гетата, които не желаят да учат, не желаят да работят, не желаят да плащат данъци, да плащат в градския транспорт билетчето, тока или водата. Това не може да продължава. Законът е еднакъв за всички. Тези хора трябва да бъдат интегрирани в обществото. 

Не може да създаваш деца само за да получаваш социални помощи. Затова ще настояваме за спиране на социалните помощи за децата, които не посещават училище, въвеждане на тридетния семеен модел. До три деца всички български граждани ще получават детски надбавки. От три нагоре социални и детски надбавки да има само за деца на родители, които са завършили средно образование. Идеята е да стимулираме грамотната раждаемост. Не може да се раждат деца, за които никой не полага грижи, никой не ги възпитава, никой не ги образова, никой не им търси работа и те порастват и стават част от един контингент, който или ти бърка по джобовете в рейса или си продава гласа на изборите. Нямаме интерес от подобна политика. 

Другата порочна практика е, когато в бюрото по труда на подобен наш съгражданин ог цигански произход му се предложи работа и той отказва. Защото му е по-изгодно да живее на социални помощи, на детски надбавки, да работи 5-6 дни в месеца на черно, да не плаща данъци и да си живее живота. Настояваме, при втори отказ на предложение за работа да спират помощите. Щом не искаш да работиш за 600 лв., значи си богат човек и нямаш нужда от помощи. И всякакви други мерки, които ще интегрират това население. Това няма да стане с общи европейски формулировки, а с ясна държавна политика за ограмотяване и социализиране на циганите. Това може да стане само пред образованието и през труда. 

Не мога да не спомена сред акцентите и армията. С гордост мога да го кажа, че за 4 години върнахме достойнството на българската армия. Увеличихме заплатите на българските военнослужещи с близо 50 %. Това направи военната професия по-привлекателна. Проявявайки отношение към хората, които защитават нашата териториална цялост и суверенитет, повече млади хора се насочват към тази професия. Започнахме процес на модернизация и поддръжка на българската бойна техника. Другата ни голяма амбиция е да довършим тази модернизация и по отношение на сухопътните войски и по отношение на ВМС.

Има един голям проблем, който касае българските военнослужещи и това е жилищния проблем. Десетилетия наред имотите на Министерство на отбраната бяха подарявани или продавани на частни фирми и общини. След това те се разпореждат с тях както намерят за добре. В същото време 2400 военнослужещи, обикновенни войници, сержанти и офицери, които нямат жилища. За тези 4 години,в които съм министър, не беше подарен нито един имот на министерството, върху който могат да се строят жилищни сгради. Следващата част от програмата,по която се работи, е да стартира строителство на жилища за българските военнослужещи. Абсурдното в момента е, че докато министерството има имоти, то плаща наеми на хората, които служат в армията. 

Конкретно за Варна са приготвени три големи имота, които след обществена поръчка ще бъдат застроени с жилища. В тези жилища военнослужещите ще трябва само да внесат мебелите си. Другото важно нещо, което сме предвидили е на тези имоти да бъдат изграждани не само жилища, но и детски градини. Така се прави, ако искаш да осигуриш социален пакет на хората, които си ангажирал да защитават твоята страна", коментира Красимир Каракачанов. 

Той допълни, че във варненската листа на ВМРО влизат професионалисти от различни области - икономисти, лекари, юристи, всеки от които е добре познат и уважаван в града и региона. Тези достойни мъже и жени могат да защитават националните интереси в парламента.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.03.2021 г.
0
 
 
Прав е че светът като цяло е гиноцентричен. И до там с правотата му. Във политиката няма мъже гн-каракачанов и вие сте живо доказателство за това. Но по въпроса с жените никога не са имали кауза, винаги са следвали властта, за това и терминът е политическа прости**ка в женски род не мъжки. Така че стига сте галили и без това раздутото его на кокошкарксия пол , които е доказал с изборите си че избира "мъжкари" като бойко борисов. Голяма грешка е жените да имат право на глас, защото политиката по целия свят е в батака точно заради тяхното не желание да избират полезното за обществото, пред това да избират кое е добре за тях в момента. С това си изказване вие изгубихте повече от 1 глас за вашата партия.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: