Курсанти ще дадат военна клетва в района на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:37 / 28.09.2017
2792
На 30.09.2017 г. от 10.00 ч. в района на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" ще се проведе тържествен ритуал по провеждане на военна клетва от курсантите от "Випуск 2022" за Военноморските сили и "Випуск 2023" за Военномедицинска академия - София.

Деветнадесет млади курсанти за ВМС, от които 17 младежи и 2 девойки и 19 военни лекари, от които 4 младежи и 15 девойки прекрачиха прага на Морското училище на 18 август т.г.

Курсантите за ВМС ще се обучават по специалността "Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво", в три специализации: "Корабоводене за ВМС", "Корабни машини и механизми за ВМС" и "Военноморски комуникационни и радиотехнически системи за ВМС".

Курсантите са от градовете София, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Добрич, Шумен, Видин и други.

През тази учебна година за първи път в България Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна (МУ-Варна), съвместно с Военномедицинска академия - София (ВМА) и Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" (ВВМУ), предлагат възможност за обучение по специалност "Военен лекар". Обучението се провежда едновременно в МУ-Варна, ВМА и ВВМУ, в редовна форма с продължителност 6 години. След завършване на пълния курс на обучение, студентите ще получат образователно-квалификационните степени (ОКС) "магистър" по специалността "Медицина" от МУ-Варна и ОКС "бакалавър" по специалността "Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво".

Ритуалът по полагане на военна клетва ще започне с посрещане бойното знаме на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". Клетвата ще бъде ръководена от командира на батальона за подготовка на курсанти - капитан III р. Петър Климов.

След приемането на строя от старшия началник, курсантите ще положат военна клетва и поединично ще преминат под знамената. Следва приветствие на старшия началник и изпълнение на химна на Р България. Положилите военна клетва ще бъдат поздравени от началника на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. От името на първокурсниците, слово ще произнесе курсант Диян Иванов.

Ритуалът ще завърши с тържествен марш и изпращане на бойното знаме на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).