Лилия Христова: Всички градини във Варна работят при строго спазване на мерките за работа в условията на COVID 19

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:55 / 19.06.2020
6174
Към момента работят всички 51 общински детски градини в условията на строго спазване на мерките за работа в условията на COVID 19, съобщи за Varna24.bg Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна. 

"Наблюдава се постепенно увеличаване на броя на децата в групите. При повече от 20 деца в група се създават условия за разделянето им в подгрупи в общото помещение и строг контрол на дезинфекция и всички санитарни изисквания.

При промяна на обстановката могат да се изготвят нови графици, които се съгласуват с родителите.

Класирането за първа група и яслените групи в детските градини ще бъде обявено до 17 ч. на 22-ри юни. Записването на класираните деца започва на 23 юни и приключва на 26 юни до 16:30 часа.

Важно е родителите да запишат децата в посочените срокове. В противен случай децата губят местата си и отпадат от класирането. Документите, които родителите следва да представят при записването са: лична карта за сверка, копие от акт за раждане на детето и документи, доказващи наличието на допълнителни критерии, съгласно Наредбата. Не е необходимо да се представя документ за адресна регистрация с изключение на случаите, в които адресът е променен след 10 май 2020 г. или родителят доказва уседналост с удостоверение за "история на адреса“.

По информация на дирекция "Здравеопазване“ в самостоятелните детски ясли за класиране на 22-ри юни са обявени 535 места за целодневен прием. Срокът за потвърждаване на приетите деца е от 23.06.2020 г. до 10.07.2020 г. при спазване на противоепидемичните мерки", обясни Лилия Христова.

Повече вижте във видеото!



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).