Лиляна Павлова обеща мерки за отваряне на община Варна към жителите на града

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:46 / 15.04.2013
2679
През последните няколко години ръководството на община Варна не можа да реализира много проекти и по този начин изпусна огромни средства от Европейския съюз. Това заяви днес във Варна водачът на листата на ПП ГЕРБ - Варна Лиляна Павлова на срещата с варненски архитекти.

Според Лиляна Павлова, процесът на реализация на европроекти в община Варна трябва да бъде рестартиран и кандидатите за народни представители на ГЕРБ знаят как да направят това.

Пред Лиляна Павлова варненските архитекти поставиха много нерешени проблеми на община Варна, свързани с бюрократичната работа на местната общинска администрация и липсата на ясни правила и компетентност в нейната работа. Те посочиха, че конкурентните начала в работата на главния архитект тотално се пренебрегват.

Лиляна Павлова обеща, че ще наложи строг контрол за издаване на документи за строеж. Въпреки това, архитектите посочиха, че в разрешителните за различния тип сгради трябва да има облекчения, тъй като към днешна дата изискванията са много и за строежа на малки къщи те просто не могат да бъдат изпълнени.

Лиляна Павлова засегна и проблема с локалните пречиствателни станции на хотелите по морето. Тя посочи, че станциите могат да решат проблема за пречистване на отпадни води само ако бъдат заустени в централната канализация.

Павлова обеща още мерки за отваряне на община Варна към жителите на града и подобряване на инфраструктурата в източните райони на Варна - Траката, Бриз и Виница. На срещата присъстваха още кандидатите за народни представители Иван Портних, Емил Радев и Николай Апостолов.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (328):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали за купуване на гласове от ДПС във
Варненско
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Новини от Варна:
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).