Лятното турне на КинеДок във Варна продължава и през август

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:20 / 14.08.2017
1368
Нови прожекции на документални филми извън киносалони с вход свободен ще представи международната платформа КинеДок във Варна през август.

След откриването в морската столица в началото на юли на сцената на Малки римски терми, този път събитията ще се реализират на 3 нови локации под открито небе.

Покривът на "Рубик арт център" на бул. "Приморски" 5, сцена "Кофража" на площад "Мусала" и снек-бар "Русалка" до Офицерски плаж ще са домакини на 6 филмови вечери в две последователни седмици от 22 до 31 август. 

КинеДок цели да приобщи и запознае максимално голям брой публика от Централна и Източна Европа с най-новото и най-доброто от документалното кино в региона.

За целта през 2017 г. се провеждат около 800 прожекции на общо 16 европейски документални филма с различна тематика и продължителност едновременно в 8 държави: Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Норвегия и за пръв път - България.

Международна комисия селектира наградени авторски филми, предизвикащи дискусии, които не могат да бъдат видени никъде другаде, освен на алтернативни и нестандартни за кино места, подбрани специално за целта от организаторите - заведения, галерии, спирки, площади, подземия, културни, исторически и социални центрове и др.

За пръв път у нас платформата е отворена и за нови пространства по желание и предложение на публиката до края на 2017 година. Идеи могат да се изпращат на office@activist38.com. Всички събития са с отворен вход и безплатни за зрителите.

КинеДок е инициатива на Института за документално кино (IDF) в Чехия, подкрепена от Подпрограма МЕДИА на Програма "Творческа Европа" на ЕС.
В България проектът се реализира от "Активист 38" с финансовата подкрепа на ИА "Национален филмов център", Фонд "Култура" на Община Варна, Програма "Варна - Европейска младежка столица 2017" и Национален фонд "Култура".

Програма на КинеДок във Варна за август:

22 август, 20:30 ч., "Рубик арт център" (бул. "Приморски" 5) - Прожекция на филма "Кино, любов моя"

23 август, 20:30 ч., Сцена "Кофража" (пл. "Мусала") - Прожекция на филма "Негодно за консумация"

24 август, 20:30 ч., Снек-бар "Русалка" (Офицерски плаж) - Прожекция на филма "Туризъм!"

29 август, 20:30 ч., "Рубик арт център" (бул. "Приморски" 5) - Прожекция на филмите "Висши заповеди" + "Онези"

30 август, 20:30 ч., Сцена "Кофража" (пл. "Мусала") - Прожекция на филма "Кеймбридж" 

31 август, 20:30 ч., Снек-бар "Русалка" (Офицерски плаж) - Прожекция на филма "ФК Рома"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).