Магистрати от Варна се срещнаха с шефа на НИП Миглена Тачева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:54 / 24.10.2016
1439
Днес Варна стана домакин на първата работна среща, която директорът на Националния институт на правосъдието (НИП) Миглена Тачева организира с административните ръководители на съдилищата и прокуратурите от района на Апелативен съд Варна. 

Срещата бе по повод началото на 24-месечния проект "Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието", финансиран от Оперативна програма "Добро управление" и изпълняван от НИП. 

Общо 6500 съдии, прокурори, следователи и съдебни служители ще преминат специализирани обучения по различни теми от областта на гражданското, наказателното и административното право; правото на ЕС, Комуникационната стратегия на съдебната власт и др. 

Работната срещата във Варна е по инициатива на НИП и постави началото на кампанията за провеждане на регионални обучения на магистрати и съдебни служители. НИП проучва и обсъжда с магистратите от цялата страна действителните потребности и конкретните теми за обучение на съдиите и съдебната администрация. Екипът на НИП запозна представителите на съдилищата и прокуратурите от Варненския апелативен район с технологията за кандидатстване и за реализиране на Програмата за регионални обучения. 

Бяха обсъдени различни теми за предстоящите семинари, съобразени с обучителните потребности на отделните целеви групи - административните ръководители на органите на съдебната власт, съдиите, прокурорите, следователите и съдебните служители. 
 
Срещата завърши с подписване на Споразумение за партньорство между всяко едно от съдилищата от района на Апелативен съд Варна и НИП по изпълнение на проект "Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието", финансиран от Оперативна програма "Добро управление".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).