Махат Данчо Симеонов от губернаторския пост?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:27 / 12.10.2012
1908
Рокада по висшите етажи на Българската армия поднови мълвата за предстояща смяна на варненския областен управител Данчо Симеонов. Новото име, което се спряга за негов наследник на губернаторския пост, е на вицеадмирал Пламен Манушев, освободен в сряда от поста заместник-началник на отбраната с решение на правителството.

Той си тръгва от армията след подаване на рапорт за напускане, като първоначалната информация беше, че освобождаването му е предсрочно.

"Аз много отдавна съм придобил правото да се пенсионирам и рапортът ми е съвсем навременен", коментира вицеадмирал Манушев това твърдение. Висшият военен, заемал преди време и поста командващ на ВМС, беше доста по-пестелив в думите си за това какво го очаква след напускането на армията.

Той обаче не отхвърли напълно възможността да стане новият областен управител на Варна.

"Решение за моето освобождаване е взето от правителството, но процедурата е по-дълга. Сега не мога да коментирам подобни възможности", заяви вицеадмирал Манушев и добави, че ще може да даде повече подробности по въпроса, когато окончателно напусне армията.

За скорошна смяна на областния управител Данчо Симеонов се заговори неофициално в края на септември. Тогава вицепремиерът Цветан Цветанов избяга от журналистическите въпроси по тази тема, като каза, че този път не е за това във Варна. Между предполагаемите наследници на стола на Симеонов като фаворит първоначално беше посочен зам.-кметът на Варна Коста Базитов. Представители на кметската администрация след това коментираха неофициално, че той е "мюре", примамка за обществения интерес и политическите реакции, което обаче не значело, че и той не е подходящ за поста.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).