Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Марио Шиваров отрича да е Красьо Черничкия в ОбС Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 17.11.2010Коментари (0)1851
© Varna24.bg
Какъв е Марио Шиваров и какво общо има с Общинския съвет във Варна и фирмата "Градски транспорт"? Това се питат синдикалните лидери в общинското предприятие. Не се питат само те, а всички останали, които следят отблизо работата на новите общинари.

Иначе скандалът около фирмата придобива нови измерения и е на път да завлече в центрофугата на недоволството и председателя на Общинския съвет Николай Апостолов, както и един от най-любопитните персонажи на варненската политикономическа сцена - бизнесмена превозвач, активист на ГЕРБ - Марио Шиваров.

Синдикалните лидери в предприятието разказаха, че два пъти са искали среща с шефа на ОбС Николай Апостолов заради тежкото състояние в предприятието. Вместо Апостолов обаче с предложение да оправи проблемите в общинската фирма им се обадил частникът Марио Шиваров. Бизнесменът категорично отрече твърденията и поиска да се разграничи от образа на "Красьо Черничкия" в "Градски транспорт". Николай Апостолов също заяви, че твърденията на синдикатите не отговарят на истината. Тогава кой лъже?

"Готови сме да се подпишем. Нашата дума срещу тяхната. Поискайте разпечатки от разговорите и всичко ще стане ясно" - заяви лидерът на КТ "Подкрепа" в "Градски транспорт" Тянко Георгиев. Шефката на Асоциацията на демократичните синдикати в ГТ Теменужка Петрова посочи, че наистина два пъти са искали среща с Апостолов, но вместо него на повърхността изплувал именно Марио Шиваров.
За първи път 4-мата синдикални лидери поискали среща с Апостолов преди около 3 седмици. Помолили секретарката да им уреди време за разговор в удобен за председателя час. Оставили телефон за връзка на Теменужка Петрова, тъй като е дама, посочи Тянко Георгиев. След известно време обаче й позвънил не Апостолов, не дори и секретарката му, а... човек, представящ се за бизнесмена Марио Шиваров, който предложил да им реши проблемите.

Разбира се, синдикалистите отказали, защото Шиваров на документи е никакъв в Общинския съвет, както и в "Градски транспорт", т.е. няма как да взима решения от името на съвета.

"Направихме втори опит за контакт с Апостолов. Теменужка звънна пред 4-мата синдикални лидери на секретарката на Апостолов и включи високоговорителя, за да чуваме. Секретарката пита и всички го чухме - "Марио не ви ли се обади?" - твърди Георгиев..

Не бил конкурент, но

Фирмата му обслужва линия 182

Марио Шиваров е сочен за един от основателите на ГЕРБ във Варна. През 2003 г. бе кандидат за общински съветник от името на Партията на българската средна класа. Собственик е на фирма "Мако 2000", която се занимава основно с транспортна дейност. Обслужва линия номер 182. Той обаче не се смята за конкурент на "Градски транспорт".

Тянко Георгиев, КТ "Подкрепа"

Нещата придобиват криминален характер

Нека да извадят разпечатки от разговорите и всичко ще стане ясно, предлага лидерът на КТ "Подкрепа". Какъв интерес имаме да лъжем. Вече не желаем да се срещаме с Апостолов, посочи Георгиев. След като не успели да говорят с него, те се обърнали към кмета и се срещнали с главния секретар на общината Михаил Куликов. "Те поне ни приеха с разбиране. Сега ще искаме среща с всички, с областния управител, с лидера на ГЕРБ Павел Димитров и т.н., защото нещата придобиват криминален характер" - посочи Георгиев.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 8
22.11.2010 »
19.11.2010 »
17.11.2010 »
17.11.2010 »
16.11.2010 »
16.11.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Дом "Младост" с нов собственик
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: