Мария Игнатова представя "Нереални реалности" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:10 / 14.05.2012
1041
Днес в Арт салон на Радио Варна в голямата зала от 18:30 ч., художничката Мария Игнатова представя изложба живопис "Нереални реалности".

Фантазии, мечти или нереални реалности са картините на художничката Мария Игнатова? Всеки ги приема по свой начин. Като че ли с тях Мария иска да ни каже да не се страхуваме от необятността на Вселената, а да полетим към нея и да се радваме на живота във всичките му измерения и да открием любовта.

Родена и израснала в Русе, Мария Игнатова обожава от детските си години математиката и я изучава в цялото й разнообразие. Завършила е ВМЕИ Варна, сега Технически Университет и придобива магистърска степен - машинен инженер. Дълго време работи по специалността си. Започва да се занимава с бизнес, изучава икономика и става магистър по външна търговия.

През цялото това време тя не спира да мечтае и срещата през февруари 2004 година с учителката й - г-жа Стефка Балджиева - за нея е съдбовна. Създателката на единствената в света школа по нетрадиционна живопис за рисуване с пръсти с маслени бои, нанасяни с пръсти върху платно, й показва, че има талант и така мечтата й да стане художник се осъществява.

Своя вътрешен свят Мария Игнатова изразява чрез хармонията на цветовете, вписвайки ги като елементи от една Вселенска хармония. От картините й струи жизнерадост, енергия, надежда, любов, оптимизъм и философия. Нежните цветове и ярка палитра, загадка и женственост, импресия и удивителна искреност са част от думите, изказани за нейните картини. Оригинален стил, невероятен дух и емоционален взрив, така могат да бъдат описани фантастичните импресии, с които зрителя бива завладян и изваден от реалността, наслаждавайки се на картините на художничката.

С нежните си женски пръсти, забавлявайки се като рисува, Мария Игнатова пресъздава нейната представа за духа, материята, природата и любовта. Създадените на подсъзнателно ниво картини излъчват енергия, която зарежда всеки, който ги наблюдава и може би помага да открие в себе си добротата и своите мечти.

Карнавал на цветове, хармония и красота, вълшебен свят на светлини - това само част от описанията на нейните картини, с които художничката иска да помогне на хората да открият вълшебството на мечтите си и така да ги направи щастливи.

До този момент художничката е създала над 300 платна, има 5 самостоятелни изложби и участия в съвместни изложби.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).