Международен екслибрис конкурс се провежда във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:27 / 12.08.2014
478
От 8 август до 6 септември във Варна се провежда първото издание на Международен екслибрис конкурс Варна. Събитието се организира от Арт Галерия Ларго и се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна като част от програмата, подкрепяща кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019. В рамките на съпътстващата събитието програма галерия "Ларго" организира кръгла маса на тема "Феномена "Ателиета Вулкан" и неговото влияние върху творческите процеси в областта на изобразителното изкуство в България в края на миналия век". Кръглата маса ще се проведе днес от 18.00 часа в големия арт салон на Радио Варна. Модератор на кръглата маса е проф. Владимир Иванов.

Каним всички варненци, които се вълнуват от спомена за "Вулкан", които милеят за града ни, които искат и имат воля да променят нещата - да дойдат тази вечер в арт салона на Радио Варна. Тази дискусия няма да е само за миналото, но и за бъдещето. Темата е ателиета "Вулкан", но целта е да потърсим моста от миналото към бъдещето. Каква е била тази магия, която е създала феномена "Вулкан", възможна ли е тази магия днес, художниците причина ли са за това явление или само негов проводник, времето днес може ли да роди такова явление, кои са най-важните предпоставки за възникването на феномена "Вулкан", къде е мястото на обществото в този процес? Много въпроси, на които едва ли има или ще можем да намерим еднозначни отговори... Но целта ни е по-скоро да предизвикаме откровен разговор, да започнем дебат по темата за приемствеността, за скъсаната връзка между поколенията, за липсата на вдъхновяващи и обединяващи личности, какъвто е бил Стоимен Стоилов по време на съществуването на ателиетата "Вулкан". Може би това е само началото на един дълъг разговор... Очакваме ви в салона на радиото тази вечер от 18.00 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).