Министър Нанков във Варна: Кметът ще направи истинска революция в инфраструктурното развитие на града

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
13:46 / 17.10.2017
7977
"С всичко, което правим съм убеден, че кметът на Варна Иван Портних в този и следващия мандат ще направи една истинска революция в инфраструктурното развитие на Варна". Това заяви при гостуването си в морската столица днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Ето как коментира министърът развитието на актуалните инфруструктурни проекти за морския град:

"Следя всички инфруструктурни проекти на Варна. Кметът не е много хубаво да го хвалим, че да не вземе да се отпусне. Но е факт, че с изключителен напредък се движат нещата. Проблемът при нас е, че винаги при устройствените процедури и процедурите за обществени поръчки се бавят нещата. Тук общината се справя перфектно с тежките процедури по отчуждаване на етапи, говоря за бул. "Левски" и "Сливница". 

Бул. "Мара Тасева" върви перфектно с парковото пространство, този път съм спокоен. 

За "Левски" също вървят процедурите перфектно, да може другата седмица, максимум в началото на ноември, да стартираме с реални строителни дейности. За сега само подготвяме площадката по част от трасето. Обозрим срок е 1 юли, срок, поставен от премиера Бойко Борисов. Трудности има всякакви. Трудно се намират добри инженери. Гоним 1 юли, това ни е амбициозния срок, най-много до 15 август трябва да е готов.

Обещах ремонт и на АМ "Черно море" в посока Бургас. Ще стигнем на около 800 метра от страната на Варна. Обхода на Варна също ще бъде ремонтиран с едно кръгово на Игнатиево, за да облекчим трафика. Това ще е пътно съоръжение, което ще изведе транзитния трафик."

Министърът уточни, че още преди две седмици можело да започне ремонтът на пътя "Златни пясъци"-Варна, но имало амбициозна идея, която се обмисля със служителите на кадастъра.

"Искаме да рехабилитираме пътя до Т-образното кръстовище на Аладжа манастир. От там искаме да разширим двулентовия път за "Златни пясъци" с още една лента. Подхождаме малко по-амбициозно, затова се забавихме. Реално за два месеца този ремонт може да приключи. Водопровода трябва да местим също, той ни е включен в големия проект за водния цикъл. Там се подготвя прединвестиционното проучване. Преди месец споменах, че в началото на следващата година водното дружество ще възлага този воден проект. Той ще бъде на стойност около 110 млн.лв. Това е европейско финансиране, което ще дойде във Варна за подобряване на ВиК инфраструктурата в общината." 

В заключение Нанков заяви, че ако кмета сега си свърши всичката работа щели да му измислят нова. Имало много задачи и все амбициозни.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).