Младежки архитектурен пленер ще развива Таляна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:38 / 25.07.2017
1212
Първата отворена среща-дискусия, част от пленера "Хвани се в Таляна", ще се проведе на 27 юли от 17 часа на сцена "Кофража". Организаторите от Камарата на архитектите в България и Съюзът на архитектите РК-Варна са си поставили за цел да подпомогнат Община Варна в развитието на част от гръцката махала, между улиците "Преслав", "Цар Симеон" и Гаровия площад, наречена Таляна, като я превърнат в зона за иновации, арт квартал и младежка зона. На първата среща ще се обсъди градоустройственото положение и актуалното състояние на квартал Таляна - проблемите и възможностите за развитие на терена. Територията е част от компактния град със специален режим на опазване, наречен Археологически резерват "Одесос-Варна".

Обект на "Хвани се в Таляна" са градските пространства, силуетите и туристическите маршрути. Търсеният резултат от пленера е участниците да разработят и представят стратегия за развитие на зоната, решения за визията на обществените пространства, адаптирането им спрямо нуждите на младите хора и спецификата на бъдещите демографски процеси. В пленера участие ще вземат както архитекти под 35г., което създава предпоставки да се чуе мнението на младите, така и утвърдени архитекти с дългогодишна практика, които активно ще споделят опита и уменията си. Резултат ще бъдат няколко експертни разработки по зададената тема "Развитието на Таляна и централна градска част", които ще бъдат подложени на обществено обсъждане и предоставени на експертите по градоустройство в Община Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).