Много повече туристи са посетили Римски терми това лято

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:47 / 26.09.2016
891
Значително е повишен тази година броят на туристите, които посещават Римски терми във Варна. Това заяви за "Фокус" - Варна проф. Валентин Плетньов, директор на Регионалния исторически музей във Варна. 

Той допълни, че около 400 000 лева са приходите от посетителите на Аладжа манастир, Археологическия музей, Побити камъни и Римски терми във Варна за периода от началото на годината до края на месец август. "Туристите, посетили тези обекти, са около 120 000", допълни проф. Валентин Плетньов, като подчерта, че това са всъщност най-посещаваните обекти в региона на Варна. 

По думите му близо 130 000 лева са приходите от Аладжа манастир, който е бил затворен за посещения в продължение на три месеца заради обезопасяване на опасен участък, като достъпът е бил ограничен само до парка. "Рязко намаля и броят на туристите, които гледат спектакъла", коментира още проф. Валентин Плетньов. По думите му Археологическият музей също отчита добра посещаемост, като общо за обектите посещаемостта е по-висока с около 10% спрямо миналата година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).