Мобилните оператори опитвали да превърнат клиентите си в крепостни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
13:23 / 01.09.2017
2317
При предсрочното прекратяването на договор с мобилен оператор потребителят вече ще заплаща неустойка в размер на три месечни такси, а не както досега - за оставащия период до изтичане на договора. Това съобщи във Варна председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, според когото операторите се опитвали да превърнат клиентите си в крепостни, като ги обвържат с 2-годишни договори, предаде "Дарик".

Ефектът от промяната ще е засилване на конкуренцията и предлагане на все по-атрактивни оферти, смята Божков. Той допълни, че понякога операторите заблуждават в рекламите си, че навсякъде има покритие на услугите им, а в същото време от много населени места постъпват жалби.

До края на следващата години във Варненска област ще бъдат изградени 12 допълнителни станции, които ще подобрят покритието.

След отпадането на допълнителните такси за роуминг в ЕС разговорите са се увеличили от 8 до 18 пъти по данни на различните операторите, допълни Божков.


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).