Морската градина става царство на младежта с хубав проект

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:26 / 04.09.2017
2126
Проектът "Павилион на знанието и младежката креативност" стартира днес в 16:00 часа в пространството пред Народната астрономическа обсерватория "Николай Коперник" в Морската градина на Варна. Той е иницииран от Студентския съвет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и е част от събитията в календара на "Варна - европейска младежка столица 2017". Павилионът на знанието и младежката креативност е алтернативно пространство в градска среда за творчество и познание в областта на визуалните и танцовите изкуства и кариерно ориентиране.

Това е място, където младите хора могат да развият уменията, талантите и предприемаческите си умения, да се срещнат с хора, които ще насърчат тяхната креативност и ще им помогнат да се ориентират към подходящата за тях професия.

В рамките на проекта ще бъдат разкрити 11 творчески работилници: "Абстрактна живопис", "Фотография", "Танц", "Пространствена инсталация", "Т-shirt", "Грим", "Личен стил", "Концептуална мода и моделиране", "Аксесоари и редизайн", "Кариерно консултиране" и "Varna Spaghetti Engineering".

Всеки следобед от 4 до 8 септември младежите, желаещи да се включат, ще имат възможността да експериментират и да създават свои творби в различните направления.

След края на проекта Павилионът на знанието и младежката креативност, създаден от Варненския свободен университет ще продължи да работи като мобилно пространство в градска среда, за да открива таланти, да развива връзки между младите хора и да ги мотивира за обучение в нови професии.

Партньори на Варненския свободен университет по проекта са Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, НГХНИ "Константин Преславски" във Варна. Павилионът отваря врати с финансовата подкрепа на община Варна.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).