Мъж от Варна нае къща, за да отглежда марихуана, но не остана безнаказан

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:00 / 14.12.2022
1295
Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 33-годишния К.А. за това, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – престъпление по 354а, ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Разследването по случая е започнало след получен сигнал. Полицейски служители установили, че в къща, намираща се в м-ст "Евксиноград“, се отглеждат растения от рода на конопа. На 13 декември 2022 година е извършено претърсване в имота, като е констатирано, че се касае за добре оборудвана оранжерия. Къщата има три етажа, като всяко едно от помещенията вътре е пригодено за развиване на престъпната дейност. Иззети са 9,600 грама суха тревиста маса, над 1000 растения, везни, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

На място е задържан 33-годишният К.А., който е наемател на къщата и я е използвал, за да отглежда марихуана.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража“ спрямо обвиняемия да бъде внесено в съда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).