Мъж, убил брат си, ще стои зад решетките 8 години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:57 / 29.06.2017
1294
33-годишният Ивайло Ст., който беше предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище за убийството на родния си брат, бе осъден днес на 8 години лишаване от свобода при строг режим. 

Състав на Търговищкия окръжен съд призна Ивайло Ст. за виновен за умишленото убийство на брат си Стефан Ст. и му наложи наказание 12 години лишаване от свобода. Заради съкратеното съдебно следствие съдът намали с една трета наказанието му и определи Ивайло Ст. да изтърпява наказание 8 години лишаване от свобода при строг режим. 

Подсъдимият живеел в жилището на родителите си в Търговище с майка си и по-големия си брат - пострадалия Стефан Ст. Между двамата братя често възниквали конфликти, тъй като Стефан пиел. Заради това подсъдимият Ивайло Ст. настоявал брат му да напусне жилището. На Нова година той му се заканил с убийство след поредния скандал помежду им. 

На 1 март 2017 г. след 21 часа пострадалият Стефан се прибрал в общото жилище пиян. Останал в хола и пускал силно музика от мобилния си телефон. След 23 часа подсъдимият влязъл при брат си и избухнал скандал заради силната музика. Ивайло настоял брат му да спре да тормози него и майка му и да се изнесе от жилището. 

Майка им се опитала да спре конфликта между двамата си синове. Внезапно Ивайло взел кухненски нож с 12-сантиметрово острие и нанесъл силен удар в лявата част на гърдите на брат си. След това хвърлил ножа в хола и излязъл към входа на апартамента, като извикал на майка си да се обади на полицията. На тел. 112 тя му подала сигнал. Пристигнал полицейски екип, който установил, че пострадалият Стефан е в тежко състояние и повикал медицински екип, който отвел в болницата намушкания. Пострадалият починал малко след полунощ на 2 март 2017 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).