"Музикални мостове" градят НУИ "Добри Христов" и Консерваторията на Кавала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 26.04.2017
1371
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В рамките на общ проект "Музикални мостове" между НУИ "Добри Христов" - Варна и Консерваторията на гр. Кавала, Гърция, на 23 и 24 април 2017 г. се осъществиха срещи между учениците на консерваторията и ръководствата на двете музикални учебни заведения. 

От артистичния директор на Консерваторията г-н Пападопулос от гръцка страна и г-н Христо Дипчиков - директор на училището от българска, се набелязаха реални стъпки за реализиране на дългосрочното сътрудничество между двете учебни заведения със сходен предмет на дейност и покриващи се задължения в областта на професионално изучаване на музикалните изкуства.

По време на краткия престой в град Кавала, варненската група от НУИ "Добри Христов" - Варна разгледа забележителностите на града и се запозна с неговата история. Наред с това, на 24 април учениците изнесоха концерт в една от най-престижните концертни зали на града, съставен от произведения на Паганини, Чайковски, Рахманинов, Брамс, преработки на български народни песни в акомпанимент с класически музикални инструменти, както и изключително атрактивната музикална пиеса "Балкански менует", композирана от г-жа Румяна Петрова - учител по виола в училището.

Договорено бе посещение от гръцка страна във Варна през м. октомври 2017 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).