Над 13 млн. лева са нужни за отстраняване на щетите от мартенските морски бури

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:35 / 14.04.2010
2220
Над 13 млн. лева ще бъдат необходими за отстраняване на щетите по крайбрежието на територията на област Варна, нанесени от морската буря, която нанесе сериозни нарушения през периода от 8 до 10 март. Това стана ясно на пресконференция на варненския областен управител Данчо Симеонов. Той уточни, че това е станало ясно след оценка, направена от специалисти на Областната администрация. Той допълни, че е отправил до министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев молба за отпускане на необходимите средства. Симеонов добави, че за съжаление към момента средствата в държавния бюджет са ограничени.

Областният управител каза още, че в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е подадена информация за състоянието на свлачищата на територията на област Варна. По негови думи, от Областната администрация се подготвя проект за извършване на наблюдение на движението на земните маси в района на свлачището в местност Трифон Зарезан. Симеонов посочи също, че няма информация до къде са стигнали нещата във връзка с предвидените укрепителни дейности в района на свлачището. Той допълни, че част от договорите в МРРБ в момента се преразглеждат, като е възможно сред тях да е и договора за укрепване на това свлачище. Данчо Симеонов добави, че вероятно повече информация ще бъде оповестена утре от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Попова, която ще бъде на работно посещение във Варна в рамките на Информационните дни и обучения за бенефициенти по ОП „Регионално развитие", организирани от МРРБ в различни градове в страната.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (101):
19.03.2010 Чистят плажа от боклуците, изхвърлени от морето
19.03.2010 Обещават пари за ремонт на буните
17.03.2010 Диги спасяват плажните капанчета в Златни пясъци
17.03.2010 Сняг заваля във Варненско
16.03.2010 До 10 дни изготвят доклад за безопасността на язовир Цонево
16.03.2010 Заледени пътни участъци има в района на Харамията и Баир Баши
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).