Над 7000 лева бяха събрани на благотворителния коледен базар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:56 / 11.01.2010
1196
23 организации и сдружения, които работят с хора с увреждания, взеха участие в Благотворителния коледен базар, подреден в Двореца на културата и спорта в дните от 5 до 31 декември по инициатива на Общински съвет и Обществен съвет за социално подпомагане - Варна. 7200 лв. е сумата от продажбата на 5000 различни сувенири и картички, изработени от възрастни и деца в неравностойно положение. На трите щанда с обща площ около 100 кв. метра бяха подредени още картини, витражи и други изделия, изработени във времето за трудо и арт - терапия. Средствата от продажбите бяха предоставени на организациите за подпомагане на дейността им.

Инициативата беше обявена в началото на миналия месец от председателя на ОбС Борислав Гуцанов, Анна Радева, председател на ПС „Социални дейности и жилищна политика" и представители на фирми, участвали в предпразничната акция.

Организаторите отправиха и покана към големите фирми да дарят средства, като закупят изделия от коледните щандове на базара. Първенци в това направление са фирмите „Титан" и „МТГ Делфин". Общинските дружества „Обреди" и „Пазари" избраха да поздравят партньорите си с коледни картички, изработени от деца с увреждания.

Почетна грамота „Най-щедър дарител на първото благотворително коледно изложение - базар на произведения на потребителите на социални услуги и представители на уязвими социални групи" и плакет на Общински съвет - Варна ще получат първите две фирми. Наградите ще им бъдат връчени от председателя на ОбС Борислав Гуцанов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).