Наградиха доброволци от клубовете по превенция във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:51 / 10.05.2022
780
Доброволци от училищните превантивни клубове бяха наградени днес на ежегодната церемония в Юнашкия салон. Организатор на събитието е дирекция "Превенции“ към Община Варна. 

На 110 младежи получиха грамоти за активна работа в развитието на общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, като десетте най-активни ученици бяха отличени от Иван Портних, кмет на Община Варна. Грамотите бяха връчени от г-н Тодор Иванов, зам.-кмет, и Светлана Коева, директор на дирекция "Превенции“. 

На събитието присъстваха директори и ръководители на училищни превантивни клубове от Първа езикова гимназия, ГПЧЕ "Йоан Екзарх“, МГ "Д-р Петър Берон“, СУ за ХНИ "Константин Преславски“, IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри“, III ПМГ "Акад. Методий Попов“, ПГИ "Д-р Иван Богоров“, ПГТ "Проф. Асен Златаров“ и Професионална техническа гимназия.  

Училищните превантивни клубове са постоянна извънкласна организирана форма за осъществяване на превенция на рисковото поведение сред ученици от VIII – XII клас, в проблемни области като използване и разпространение на наркотици и други психоактивни вещества, рисково сексуално общуване, трафик на хора, асоциално поведение и рискове в онлайн пространството. Дейността се реализира по метода "връстници обучават връстници".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).