Най-добрите пекари и творци на Варна в благотворителен базар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:32 / 17.05.2017
1622
От 19-ти до 21-ви Май в Социалната Чайна на ул. Преслав 53 ще се проведе благотворителен базар Chasing Unicorns в подкрепа на мисията на Чайната- менторска подкрепа и първа работа за младежи от домове.

Базарът обединява над 30 сладкари, пекари, артисти, художници и културни кооперативи от Варна, които даряват безвъзмездно творенията си за каузата. 

В базара се включват и няколко малки компании за био и органична козметика. Всеки ден от 10 до 22:00 ще можете да закупите ръчно изработени творения на символична цена и така да подкрепите едно от най-активните места във Варна.

Чайната става на една година, през която тя бе домакин на над 200 събития. 

"Изпихме 18 000 чая заедно. Преустроихме още два етажа и работихме с общо 80 доброволеца. Най-важното от всичко - гонихме еднорози заедно - всяка една вечер на настолните игри, всеки един документален филм, който ни объркваше, всяка изложба, всяка дискусия и всяко едно момче, което идваше в менторската ни програма. За тази една година постигнахме много - изградихме общност, която вярва
в еднорози. И вярва, че ги има във Варна.

От 19-ти до 21-ви май ви каним на Базара в подкрепа на Чайната, по време на който ще може да опитате от най-вкусните сладки, печива, торти и мъфини и да се сдобиете с уникални ръчно правени бижута, дрехи и декорации. 100 % от приходите от базара са в помощ на мисията на Чайната, а всички пекари, готвачи, сладкари, артисти и дизайнери даряват безвъзмездно творенията си.

Прието е на рождения си ден човек да почерпи. Чайната е ваша, толкова колкото е и наша, така че елате и се почерпете - купете си нещо хубаво за спомен от рождения ден на Чайната и празнувайте с нас, защото еднорозите не се създават сами.", споделят организаторите.

Чайната е социално предприятие, създадено през 2014 г. от Мая Донева и Стояна Стоева. Той цели да подкрепи млади хора от проблемна социална и/или семейна среда, като им създаде възможност за независим начин на живот. 

През 2016 г. Социалната чайна отваря официално врати на ул. "Преслав" 53 като алтернативно социално пространство, където младежи с ограничен достъп до пазара на труда да получат своята първа работа.



Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).