Най-голямата мартеница ще се извиси в Морската градина на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:00 / 01.03.2019
4240
Днес в 11:30ч. ще бъдат открити две 5-метрови фигури на Пижо и Пенда на входа на Езерото с лодките в Детския кът на Морската градина, припомня Varna24.bg.

Двете мартенички са най-големите правени до сега у нас от метал! Автор на фигурите е известния варненски скулптор Венци Марков. Негово дело са "Делфините" пред Черно море, както и по-малките Пижо и Пенда ( до 2 м.) на "Слънчевия часовник". За откриването са ушити специални одежди на двете фигури от бял и червен цвят.

Ще има и благотворителен базар за мартеници. Той е част от поредицата събития, организирани от Детския кът с цел е осигуряване на средства за закупуването на специализирана линейка за превоз на деца за Варна.

 

Празник за Баба Марта ще бъде отбелязан и в зоопарка на Варна. Ето какво съобщават от там:

Белите щъркели живеят целогодишно в зоопарка, но въпреки това те усещат идването на пролетта. В местообитанието им има изградено гнездо, което е съобразено с това, че птиците са с травми на крилата и не могат да летят на високо. Белият щъркел образува брачна двойка за цял живот, но не е изключено да си намери нов партньор.

На 1 март/петък/ от 11.00 до 12.00ч в Зоопарк-Варна ще имате възможността да направите мартенички, които ще закачим на нашите животни.

Заповядайте да отпразнуваме заедно първите дни на пролетта!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).