Най-късно до юни започва реализацията на проекта за алтернативен подход към Пристанище Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:29 / 15.03.2017
1591
В най-кратки срокове трябва да започне изпълнението на проекта за алтернативен подход към Пристанище Варна, увери в сутрешния блок на ТВ "Черно море" областният управител на Варненска област Тодор Йотов. По този повод във вторник е проведена експертна среща с участието на главния архитект на Община Варна, изпълнителния директор на пристанището, както и представители на Пристанищна инфраструктура. На срещата са разисквани детайлите по реализацията на проекта.

"Знаете това е една от доста критичните точки именно на възела на Аспарухов мост при входа на Корабостроителния завод, на входа на военноморската база, на входа на пристанището, където се струпват изключително много тежки машини. Инфраструктурата там е в доста тежко състояние беше, след като това всъщност беше единственият подход към пристанището. Тази експертна среща се състоя именно по настояване на пристанището за иницииране на този вече съществуващ проект за алтернативен подход към пристанището, който се нуждае от някои съгласовки", коментира Тодор Йотов. Финансирането на проекта е вече осигурено, а след съгласуванията в най-кратки срокове ще започне и неговото изпълнение, заяви Йотов. Според него това ще стане най-късно до юни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).