Наказаха двама заради тормоза в детска ясла "Иглика“ във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
15:32 / 03.05.2017
9024
Директорът на детска ясла "Иглика" във Варна наложи дисциплинарни наказания на две от служителките си във връзка с подадената жалба за тормоз над малчугани в заведението. Това научи в. "Черно море" от Анастасия Георгиева, шеф на общинската дирекция "Здравеопазване". Замесената в случая детегледачка е наказана с "предупреждение", а медицинската сестра - със "забележка".

Това стана, след като директорът на яслата се запозна с писмените обяснения на служителките си и след прослушване на записите от записващите устройства, обясни Георгиева. Санкциите са във връзка с нарушение на Етичния кодекс за работа с деца. Взет е предвид и фактът, че досега не е имало сигнали за нередности в яслата. Всички нейни служители са запознати отново с параметрите на Етичния кодекс.

Предстои стартиране на програмата за работа с родителите. Тя е като мярка за превенции на подобни случаи. Засилена е психологично-педагогичната дейност с персонала, провеждат се и тренинг тестове за борба със стреса, за реакция при малчугани с трудна адаптация и други.

Има още какво да се оптимизира в работата на детските ясли, затова сме набелязали необходимите мерки в тази насока. Жалбата бе само повод да ги задействаме по-отрано, обобщи Анастасия Георгиева.

Ще припомним, че жалбата за тормоз в детска ясла "Иглика" бе подадена от няколко майки. Родителите са скрили в играчки записващи устройства, след като децата им са започнали да се държат неадекватно. На записа се чуват викове към децата, според майките те са били затваряни в тоалетните за наказание.


Виж коментарите (7)

Още по темата (11):
27.06.2019 Сестра от варненска ясла, обвинена в тормоз над дете, осъди прокуратурата
25.05.2017 Родители: Записващите устройства в яслите могат да са опасни за децата
18.05.2017 Зашито в джоба на дете записващо устройство предизвика скандал в ясла във
Варна
27.04.2017 Тръгва проверка в детска ясла "Иглика" за тормоз над децата
27.04.2017 Родители от Варна обвиниха в тормоз възпитателки в детска ясла
21.12.2016 Тръгва досъдебно производство за случая с тормоз над дете в "Морска
звездица"
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).