Наказаха сестри, ползвали фалшиви документи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:59 / 07.06.2021
958
Съдът одобри внесено за разглеждане споразумение, с което две сестри,  съответно 48-годишна и 44-годишна, се признават за виновни в документно престъпление, за това че през м. юни 2018 г. съзнателно са се ползвали от неистински официален документ – удостоверение за наследници, съобщиха от пресслужбата на институцията. Деянието е наказуемо  по чл. 316 от Наказателния кодекс.

На по-голямата от подсъдимите бе наложено условно наказание от 4 месеца лишаване от свобода, с 3 годишен изпитателен срок. Тя е действала при условията на продължавано престъпление, като на два пъти в периода от 8 до 15 юни 2018 г. се ползвала от неистинския документ – веднъж самостоятелно го употребила пред служител в дирекция "Местни данъци“ към общината, а втория път пред варненски нотариус, в съучастие с родственицата си като съизвършител. По-малката сестра,  ползвала се съзнателно от оригинала на неистинското удостоверение за наследници само пред нотариус, получи условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода. От подсъдимите не може да се търси наказателна отговорност за самото съставяне на фалшивия документ.

Направените по делото разноски следва да бъдат заплатени по равно от подсъдимите. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).