Намалиха цената на общинските жилища във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:06 / 23.06.2011
897
Местният парламент намали цената на общинските жилища. Според действащата досега наредба те бяха обявени за продан срещу завишената с 20 на сто данъчна оценка на имотите. С днешното решение на съветниците наемателите ще могат да придобиват апартаментите само на базата на съответната данъчна оценка.

Партия "Нашият град" винаги е била против увеличението от 20 на сто. След като най-после постигнахме съгласие то да отпадне, сега ще видим какво се е променило, освен обявяването на изборния ден - 23 октомври. Така преди вота в пленарната зала зам.-председателят на ОбС и лидер на ПП "Движение Нашият град" Неделчо Михайлов подкани колегите си да подкрепят решението.

По думите на Пламен Начков от левицата след отлива на желаещи заради високите цени, в момента актуалните искания за покупка на общински жилища са едва около 30.
Само ден по-рано варненските избраници освободиха физическите лица от ДДС при сделки с общината. Така по предложение на Владимир Тонев - също съветник от "Нашият град", на купувачите на общински жилища няма да се начислява налогът, който допълнително надуваше цената с още 20 на сто.

Според местния депутат и председател на комисията по архитектура законът дава право на общината сама да прецени дали да събира данъка, който не постъпва в местната хазна, а директно се трансферира в държавния бюджет.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).