Недостиг на пари в дома за стари хора "Св. Йоан Златоуст"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:53 / 22.08.2012
1110
Допълнителна субсидия от държавата ще поискат от ръководството на дома за стари хора "Св. Йоан Златоуст" във Варна. Това се налага заради покачването на цените, което е повишило разходите за битовите нужди на възрастните обитатели на дома.

447 лева на месец за издръжката на възрастен човек в дом са крайно недостатъчни. Това стана ясно по време на поредната среща на младите социалисти в Дома за стари хора във Варна "Св. Йоан Златоуст". Заради това ръководството ще поиска от държавата увеличение с 20% на субсидията за всеки обитател.

"Цените на тока се качиха драстично, цените на всички хранителни продукти на няколко пъти се повишиха. Субсидията от страна на държавата я получаваме редовно, но е крайно недостатъчна, крещящо недостатъчна. Две години подред бяха намалявани средствата по една или друга причина. Проявяваме разбиране и възрастните хора проявяват разбиране, че е криза", сподели управителят на дома Поля Гюмюшева.

Възрастните хора поискаха от младите социалисти да им бъде изграден навес на спирката на единствения автобус, който могат да използват. Председателят на ГС на БСП - Варна Борислав Гуцанов обеща, че това ще бъде поставено като въпрос и разрешено в най-скоро време.

От дома са направени постъпки за създаването на център за рехабилитация на дементно болни. В момента в "Св. Йоан Златоуст" има 62-ма души в това състояние. Преди месец и половина от ръководството са изискали информация от Областна администрация за съществуващи държавни сгради, в които би могъл да се помещава центърът. До този момент нямат отговор на питането си.

Източник: в. Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).