Непълнолетната Недялка от Игнатиево отива на съд, "шетала" из варненски мол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
12:07 / 30.04.2018
4263
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е била предадена непълнолетната Недялка Т. от град Игнатиево. Тя ще отговаря за използване на чужда кредитна карта без съгласието на титуляра, от която успяла да изтегли с няколко трансакции сумата от 1500 лева – престъпление по член 249 , ал. 1 от НК.

На 25 юни 2017 г. пострадалата жена пазарувала в Грандмол във Варна. Докато се опитвала да вземе стока, поставена на висок стелаж, в нея се блъснало мургаво младо момиче с дълга коса.

По време на пазаруването след инцидента жената усетила, че чантата й е била разкопчана и от нея липсвало портмоне с няколко банкови карти и листчето със записаните ПИН-кодове. Междувременно от една от кредитните карти с няколко трансакции били изтеглени 1500 лева, докато банката-издател на картата я блокирала след сигнала на потърпевшата. От другите карти не били правени опити да се теглят пари.

Потърпевшата подала сигнал в полицията. Полицейски служители от Трето РУ на МВР, които работели по линия на джебчийските кражби, разпознали в посетителка на мола със съмнително поведение издирваното момиче по описание на пострадалата жена. Назначената по делото лицевоидентификационна експертиза от записите на банкоматите потвърдили категорично, че Недялка Т. е автор на престъплението. Привлечена като обвиняема, 18-годишната признала вината си, но отказала да даде обяснение пред разследващите.

Предстои делото срещу подсъдимата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).