Нетърпеливи шофьори вече изпробват бул. "Ген. Колев"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:18 / 22.05.2012
1601
Реконструираната част от бул. "Генерал Колев" все още не е въведена в експлоатация и е забранена за движение на автомобили. Това уточни за Дарик Стоян Димитров - шеф на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

"Виждате, народът има някаква готовност и въобще не се съобразява с нищо". Така Димитров коментира нетърпеливите автомобилисти, които вече няколко дни изпробват новото 4-лентово трасе на булеварда. За ограничаване на движението се поставят изкуствени прегради от строителни материали, които обаче сe премахват от граждани. Доста плочки и бордюри са потрошени, изместени и откраднати, разкри общинският шеф.

Разширяването на "Генерал Колев" е завършено и е на етап Акт 15. Разрешението за ползване (Акт 16) пък се очаква да бъде получено около 1 юни. В момента текат довършителни работи по междублоковите пространства, разясни Стоян Димитров. "Не може да имаме едно удобно, хубаво съоръжение, което да граничи със загрозяващи неща", отбеляза шефът на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Преди няколко дни бяха монтирани светофарните уредби, които ще регулират движението на двете кръстовища с ул."Царевец", както и на "Царевец" с бул."Осми приморски полк". Вече са поставени маркировката и знаците, които указват новата организация на движение. Така ул."Царевец" става еднопосочна, като северното платно ще отвежда движението от "Осми приморски полк" към "Генерал Колев", а южното - в обратната посока. Паркирането по северното платно на "Царевец" няма да е позволено. Друг светофар ще регулира пресичането на пешеходците там.

Реконструкцията на бул."Генерал Колев" отнема вече половин година, като бе разширен участъкът между бул. "Чаталджа" и ул. "Д-р Железкова". Заради разширяването са отрязани 58 дървета. От Общината обещаха да компенсират сечта със засаждане в района на 4 пъти повече растения.

Като част от проекта на стойност 4,5 млн. лв. се облагородява прилежащият район между кметство "Приморски" и пазар "Чаталджа". Най-късно на 1-ви май обектът трябва да бъде открит, обяви през януари кметът Кирил Йорданов.


Виж коментарите (3)

Още по темата (38):
27.03.2014 Затварят за движение редица пътни участъци във Варна
14.08.2012 Нова маркировка по бул. "Генерал Колев" за визитата на премиера
31.07.2012 На 15 август официално откриват обновената част от бул. "Генерал Колев"
31.07.2012 Хоризонталната маркировка по бул. "Ген. Колев" вече е само спомен
24.07.2012 86 броя изкуствени ограничители на скоростта вече са поставени във Варна
06.07.2012 Над 4 млн. лв. вложени за преобразяването на района около ул. "Ген. Колев"
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).