Норвежки експерти ни учат как да приобщаваме децата със специални нужди

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:31 / 28.07.2015
740
Водещи норвежки експерти по приобщаващо образование ще учат българските си колеги на добри практики във Варна на 25-ти септември. По покана на Карин Дом норвежките специалисти пристигат в морската столица, за да вземат участие в международна конференция на тема "Създаване на подкрепяща образователна среда за деца със специални нужди в детските градини", научи Varna24.bg.

Основна цел на конференцията е обмен и представяне на добри практики от България и Норвегия относно приобщаване на деца със специални нужди в детски градини. Опитът на Карин дом показва, че колкото в по-ранна възраст тези деца са включени в общообразователната среда на детската ясла и градина, толкова по-лесно те се интегрират и изграждат социални взаимоотношения със своите връстници. 

В рамките на конференцията наши експерти от Варна и страната също ще представят и успешни практики, идеи и подходи на работа, които могат да се взаимстват от детските градини. Лектори от Норвежката държавна ресурсна организация, подпомагаща обучението на деца със специални нужди, ще представят чрез видео и казуси как на практика е възможен преходът от специални училища към включване в редовни занятия в общообразователните детски градини.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).