Нови 16 проекта ще бъдат реализирани във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:27 / 11.07.2017
1470
Нови 16 иновативни проекта ще получат финансиране след края на втория творчески маратон по три ключови направления на "Варна - Европейска младежка столица".

Първото от тях - "Млади професионалисти" (YOUTH PRO), е с акцент развитието на умения и знания, свързани с професиите на бъдещето. Второто направление - "Иновативен мозъчен тръст" (INNO THINK TANK), цели развитието на градски пространства и свързването на младежи иноватори с бизнеса и администрацията. Последното ключово направление - "Инно скок" (INNO JUMP), се фокусира върху насърчаването на дейности на открито.
Общата сума, която ще си поделят 16-те екипа, е около 150 000 лв. Крайният срок за приключване на проектите е средата на ноември. Всички екипи имат план за устойчивост на идеите си и последващото им развитие.

Припомняме, че всички кандидати по линия на направленията за Варна 2017, могат да спечелят финансиране по максимум 2 проекта, включително и по линия на фонд "Култура". Задължителното условие е проектите да бъдат реализирани във Варна.

Неизчерпателен списък на идеите включва изграждане на платформа за туристически маршрути и подобряване на градските зони; развиване на "меки" умения на младежи от рискови групи посредством настолни игри; създаване на работилница с водещ шеф Ради Стамболов за шоколадови реплики на известни личности по модела на музеите на мадам Тюсо; модел за решения, предлагани от младите за бизнес казуси; проект за насърчаване на доброволното кръводаряване, който цели ограничаване на недостига на кръв и кръвни продукти с 30%; изграждане на мултифункционална спортно-рекреационна зона в кв. "Левски"; проект за мотивиране на младежите да спортуват и да живеят по-активно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).