Новите проекти на Варна във фокуса на среща с представители на Строителната камара

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:29 / 30.06.2021
2726
Кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ/СДС –Варна Юлиян Станев, Павел Христов и Данко Калчев се срещнаха с представители на ОП на Камарата на строителите в България.

Бяха представени новите проекти на Варна –строителството на нова инфекциозна и детска болница, модерна Индустриална зона , втори мост над Варненското езеро за връзка между АМ "Хемус“ и АМ " Черно море“ , разширяване на бул. "Цар Освободител“ и леко метро, нова високотехнологична библиотека, нова канализация в 11 вилни зони, разширяване на Аспаруховия парк, укрепване на свлачището " Трифон Зарезан“. Кандидатът за народен представител Павел Христов посочи един от приоритетите в програмата на ГЕРБ/СДС -принципа на мълчаливото съгласие срещу бюрократичните протакания и пречки, според който липсата на отговор за строително разрешително, за регистрационните и съгласувателни режими за бизнеса, да се счита за "да“ след изтичане на законовия срок от 30 дни.

Кандидатът за народен представител Данко Калчев подробно обясни идейния проект за мост над втори плавателен канал във Варненското езеро, трасето откъдето ще минава и съобщи, че на 15 юли екипът, който представлява, както и представители на общините, са поканени в Агенция "Пътна инфраструктура“, където се свиква съвет за новото съоръжение.

Представителите от Варненската камара на строителите поставиха конкретни проблеми на бранша, най-често случващите се казуси при реализацията на проекти, тежкия вакуум на кадри, не само поради изтичане на квалифицирана работна ръка, но и заради недостатъчното професионално образование. Те бяха категорични, че строителството на булевард "Левски“ е най-големият инфраструктурен проект, който промени града. Камарата на строителите в България подготвя предложения за изменения в ЗУТ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).