Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Новият ОУП на Варна влиза в сила най-късно до месец
Автор: Екип Varna24.bg 09:52 / 30.09.2011Коментари (0)2038
© Varna24.bg
Варна най-късно до месец ще има действащ Общ устройствен план. Това казаха пред жителите на село Звездица кандидатът за кмет на Варна от ГЕРБ Кирил Йорданов и областният координатор на партията и депутат Павел Димитров.

Народният представител дори заяви, че сроковете може и да са по-кратки. "Смятам, че до 15-20 дни, т.е. преди изборите, Варна ще има ОУП", отбеляза Димитров.

Кандидат-кметът изтъкна приноса на депутата за придвижването на плана. "Точно Павел Димитров е човекът, който успя, раздвижи институциите, вкара нещата в срок", похвали го Йорданов.

Кирил Йорданов и Павел Димитров, както и и местният кандидат за кмет Калоян Петров, се срещнаха с жителите на Звездица. На срещата в кметството дойдоха десетки хора, сред които и доста млади, за да споделят проблемите си пред желаещите да ги управляват през следващите 4 години.

Като проблем № 1 те откроиха липсата на канализация и старата водопроводна мрежа. Въпрос, който години наред е поставян на дневен ред, но все още няма решение. Единственият шанс селото да се сдобие скоро с канализация е чрез евросредства, разкри Кирил Йорданов.

Той обясни, че през 12-годишното му управление за канализация в цялата община от местната хазна са отпуснати общо 11 млн. лева. Допълнителни 4 милиона са дошли от държавния бюджет. Освен това около 30 млн. лева е годишният бюджет на Варна за всичко, свързано с инфраструктурата - канализация, дупки, озеленяване, осветление. Това показва, че общината не може да построи със собствени средства ново ВиК съоръжение на Звездица, поне не в краткосрочен план.

"Стойността на проекта само за Звездица е 10 млн. За да получат 1000 души канализация за 10 млн. лева при тези възможности на бюджета от 30 млн. лева на година, единственият шанс са европроектите. Европейският съюз обаче казва, че за да участват за европейски пари, населените места трябва да са с над 10 000 жители. Това означава, че или започваме да влагаме всяка година по малко, което ще се проточи във времето, или в предоговарянето на следващия период ще настояваме за обединение на населените места", каза Кирил Йорданов.

Павел Димитров се надява, че управляващите ще успеят да свалят цифрата от 10 000 на поне 5 000 души. И ако се обединят две-три селища, ще могат да се ползват европейски пари.

"Кой е допускал, че за една година ще вкараме магистрала "Хемус", скоростната отсечка до Дуранкулак и пътят Шумен-Русе в европейските коридори. Никой не го е мечтал, не да го допуска. В този контекст се надявам, че ще успеем да предоговорим с Европа и условията за отпускането на евросредства", коментира Павел Димитров.

На срещата с жителите на Звездица присъства и досегашният председател на местния парламент Николай Апостолов, който оглавява листата за общински съветници. Той заяви, че всеки ден жителите на Варна и региона могат да зададат въпросите си и да потърсят решение в приемната на ГЕРБ на ул. "Георги Бенковски" № 1.

"От 9 до 17-18 часа, а понякога и до по-късно, граждани идват и поставят своите проблеми. Там са една част от общинските съветници, а останалите са разпределени в петте района на Варна, където ГЕРБ има партийни клубове. Те приемат хората, изслушват проблемите им, запознават се с онова, което ще ги чака като най-належащо още на първите сесии на следващия Общински съвет", каза Апостолов.

Да чуят проблемите на селото с небесно име дойдоха още седем кандидати за общински съветници. Сред тях бе Иван Луков, ръководител на ГЕРБ - "Аспарухово", който е шести в листата. На срещата присъстваха още кандидатите Славчо Славов, Марина Карапетян, Мирослав Павлов, Димитър Колев.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 228
20.01.2013 »
03.12.2012 »
18.10.2012 »
17.10.2012 »
19.09.2012 »
19.09.2012 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Серия от трусове в Турция
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: