Няма да има допълнителна финансова тежест за спортните клубовете във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:55 / 01.02.2023
858
Няма да има допълнителна финансова тежест за спортните клубовете във Варна, заяви  кметът на Варна Иван Портних, който се срещна с представители на спортната общественост в града, научи Varna24.bg.

Тема на разговорите беше нова проектонаредба за реда и условията за използването на общинските спортни обекти, предоставени за управление на ОП "Спорт - Варна", която предстои да бъде разгледана в Общинския съвет.

Община Варна винаги е предоставяла спортните бази безплатно на клубовете, включително поемаме и режийните разходи. Варна обича спорта и моята категорична позиция е, че трябва да се създават условия, които да осигуряват на клубовете спокойна работа с нашите деца, коментира кметът. Той обясни, че реално клубовете ще получават от бюджета средства за своята дейност, включително за наем и поддръжка на материални бази. Те от своя страна, ще внасят тези средства в общинското предприятие "Спорт- Варна“, което поддържа базите. В крайна сметка това няма да попречи на дейността на клубовете и няма да има допълнително финансово утежняване за тях“, допълни Иван Портних.

Промяната е изискана от одитна компания и засяга само механизма на финансови взаимоотношения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).