Общината предписа да се събори оградата на частен имот в Морската градина на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:09 / 08.03.2017
1116
Оградата около частен имот, реституиран неотдавна във варненската Морска градина (местност Салтанат), трябва да бъде премахната незабавно. Това гласи предписанието, направено от общинската администрация.

Отстраняването на оградата трябва да бъде изпълнено до днес- 8 март. В случай на неизпълнение Законът за устройство на територията предвижда глоба от 1000 до 5 хил. лв., както и принудително премахване на незаконно строителство за сметка на собственика на имота.

За поставянето на оградата собственикът на имота отля бетонни стъпки и постави метални тръби, върху които закрепи телена мрежа. Първоначалната реакция на Петя Проданова, кмет на район "Приморски", на чиято територия се намира северната част на парка, бе, че собственикът има право да огради имота си, след като е влязъл в негово владение.

По-късно обаче бе уточнено, че в паркова среда, какъвто е статутът на местността "Салтанат", ограждане се допуска само със засаждането на храсти и дървета.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).