Общината се готви за активния сезон, тръгва на двубой с високите децибели в заведенията

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:13 / 16.05.2018
2665
Цялата администрация се готви усилено за активния туристически сезон във Варна, сподели за Varna24.bg зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов.

"Очакваме силен сезон с много туристи и мерките за сигурност ще бъдат засилени, защото очакваме и много нарушения. Сред най-честите нарушения са не само тези с неправомерното паркиране на автомобилите, но и замърсяването в курортните комплекси и най-вече шумът, който се генерира от различните заведения. Община Варна разполага със собствени шумомери, досега такива имаше само в РЗИ", обясни Тодор Иванов.

За днес бе организирана среща със собствениците на заведения във Варна и предимно тези на Алея първа, както и със собствениците на някой проблемни заведения, за които са подавани многократно сигнали за нарушаване нормите на шум. 

"Провеждаме регулярно всяка година такива срещи, за да съгласуваме интересите на бизнеса и интересите на хората, които искат да почиват. Изискванията към собствениците на заведения ще бъдат тези да се спазват шумовите норми, както и всичко останало, свързано с туристическия сезон -почистването, разделното събиране и като цяло всичко, свързано с обществения ред.", каза зам.-кметът.

На въпроса "кои са най-проблемните туристи" Тодор Иванов допълни, че няма определена нация, към която да причислим такива, но най-много нарушения има от млади хора, които идвайки на почивка във Варна и курортите, губят всякакви задръжки и употребяват повече алкохол, вследствие на което създават и повече проблеми. 

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).