Общината търси виновни за падналата мазилка! Строителят: Нямам представа за причината!

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
14:29 / 14.06.2018
7857
Управителят на фирмата, строила детска градина "Мир", Мартин Станев, обясни днес, че няма представа за причината, довела до инцидента с падналата мазилка, предаде репортер на Varna24.bg

"Вчера ни се обадиха в късния следобед, че се е отчупило парче от мазилката от тавана. Реагирахме мигновено, дойдохме на място и видяхме, че има парче с диаметър около 40 см. Преди две години е завършен обектът, издаден, въведен в експлоатация, всичко е завършено по проект. От две години е в експлоатация, обитаема е сградата, нямало е теч и проблеми. В момента се изчукват всички тавани и ще бъдат направени окачени тавани на конструкции по съвсем друга технология и има 100% гаранция, че няма да има какво да се отчупи. Имаме много други построени сгради, за първи път ми се случва. Не можем да говорим за некачествен материал. Нямам обяснение, правим обследване. Сградата е нова, предполагам, че е от слягане. Миналата година имаше и земетресение, не са констатирани някакви нарушения досега в сградата. Сградата е в гаранция и ремонтът ще бъде за наша сметка", каза Станев. 

"Слава Богу, не е нещо тежко, което е постигнало децата, те са и днес в детската градина. Изключително неприятен инцидент, възложител на строежа е директорът на детската градина. Аз ще искам да направим много сериозно вътрешно обследване дали е имало някакви други сигнали, които не са стигнали до нас, за да се стигне до този инцидент. За мен е важно и една драскотинка да няма на децата. Три дечица са пострадали. На едното е одраскана ръчичката, на второто бузката, а на третото главичката. Няма кръв, леко натъртване само. Родителите са ги завели в болница и днес децата са на детска градина. Ще направим сериозно вътрешно разследване, и ако установим, че директорът за нещо не ни е информирал ще има санкции по всички законови параграфи", каза днес директорът на дирекция "Образование" в Община Варна Лилия Христова. 

Припомняме, че обновената централна сграда на детска градина "Мир" беше открита от кмета на Варна Иван Портних и председателят на общинския съвет Тодор Балабанов на 2 май 2017 г. 

След реконструкцията на стойност  1 047 000 лв. в сградата се обучаваха две групи от общо 60 деца.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
11.07.2018 Стана ясна причината за рухването на тавана в детска градина "Мир"
14.06.2018 Директорката на ДГ "Мир" за инцидента с мазилката: Чу се трясък, сякаш падна гардероб
14.06.2018 Ужасяващ инцидент във варненска детска градина
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).