Общински фонд ще стимулира туризма във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:32 / 20.06.2017
991
Община Варна планира да създаде фонд, по който ще се финансират събития и проекти в сферата на туризма за утвърждаване на морската столица като целогодишна туристическа дестинация. Това се посочва в проекта за Правилник за работа на фонд "Туризъм" на община Варна.

Сред целите на фонда са удължаване на активния летен туристически сезон и повишаване на капацитета и конкурентоспособността на туризма, съобщава Дарик. Задачите му са създаване на условия за временна или постоянна заетост в туризма, подпомагане утвърждаването на позитивен туристически имидж и повишаване на разпознаваемостта на Варна като привлекателна дестинация.

Финансовите параметри на фонда ще се определят за съответната година с решение на Общинския съвет, а разпределянето на публичните средства ще става публично, се посочва в проекта.

Дейността на фонда ще се организира от общинската дирекция "Туризъм". Ще се ръководи от 9-членен Експертен съвет с председател ресорния заместник-кмет по въпросите на туризма. Координатор ще е шефът на общинската туристическа дирекция. В Експертния съвет ще членува и председателят на ресорната комисия в Общинския съвет, а петима ще са представителите на туристически сдружения, вписани в националния туристически регистър, и други физически и юридически лица, които имат отношение към развитието на туризма на местно ниво.

Ще се финансира до 60 % от общата стойност на проекта, а останалите ще се осигуряват от кандидата. Експертният съвет ще осъществява цялостен контрол върху изпълнението на събитията и проектите, финансирани по фонд "Туризъм", пише още в проектодокумента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).